Regisztráció

Túrós rétes egyszerűen

Ennél nincs könnyebb

 • Könnyű
 • Gréta
  20-40 perc
 • 2021-10-06
  170.41 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 170.41
kJ: 717.73
Szénhidrát: 17.9
Amelyből cukrok: 7.79
Zsír: 7.6
Amelyből telített zsírsavak: 2.69
Rost: 0.13
Fehérje: 7.43
Só: 0.11
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
 • 5
  ek. ( csapott )
  Zsemlemorzsa (általános )
 • 2
  db
  Tojás egész (általános) 1 db 52g
 • 10
  dkg
  Cukor kristály (általános)
 • 2
  db
  Vaníliás cukor (általános) 1 csomag
 • 100
  g
  Tejföl /Magyar/ 20 %
 • 500
  g
  túró Nádudvari félzsíros
 • 150
  g
  réteslap Csurgói
 • 50
  ml
  Olaj Napraforgó olaj ( általános )
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Először elkészítettem a tölteléket, az olaj és a tejföl kivételével, a túrót és a többi alapanyagot krémesre kevertem. Azért érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni, mert a zsemlemorzsa magába fogja szívni a nedvességet a túróból és a tojásból, és hogyha pár perc után még nagyon folyós a töltelék,  akkor még egy kevés zsemlemorzsát érdemes hozzátenni, így pont akkorra lesz formázható mire elkészítjük a réteslapokat. Közben a sütőt 180 °-ra előmelegítjük. Ízlés szerint esetleg mazsola is hozzáadható, vagy több cukor ha valaki nagyon édesen szereti.

Kettő rúd rétes elkészítéséhez egy csomag (6 db) Csurgói réteslapot használtam. A csomagot kibontása után óvatosan szét hajtottam, majd egy lapot leterítettem és az olaj tejföl keverékével ecsettel megkentem. Ezt követően rá fektettem a következő réteslapot majd ezt is meg kentem az olajos tejföllel, majd rá helyeztem a harmadik lapot. Amikor ezzel meg voltam, a túró keverékének felét szépen el osztottam a réteslapon majd feltekertem óvatosan. Gyorsan kell dolgozni, mert a megkeresést követően a réteslap meglágyul és nagyon könnyen szakad. Ha valaki biztosra szeretne menni akkor ezt a  kenést elvégezheti konyharuhán, és a konyharuhával könnyebb feltekerni a rudat. Ugyan ezt a fázist ismételten meg a második rúd elkészítésénél is. Mindkét rudat sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, villával óvatosan megszurkáltam, hogy a forró levegő ki tudjon jönni a rétesből és ne durranjon el, majd az előleg előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem ( kb 30 perc ). A sütőből kivéve ha valaki szereti ha puhább a rétes, érdemes vékonyan olajjal megkenni. Miután beszívta az olajat porcukrozás után található. Természetesen ez a megkeresés elhagyható, ha valaki roppanósan szereti. Én a két rudat összesen 16 szeletre vágtam le, így a tápanyag értékét egy szeretnek láthatjátok.