Regisztráció

Sült tök

Finomabb mint hinnéd

 • Könnyű
 • Gréta
  60-90 perc
 • 2021-10-07
  65 kcal/fő
1 főre Érték
kcal: 65
kJ: 340
Szénhidrát: 16.25
Amelyből cukrok: 6.9
Zsír: 0.25
Amelyből telített zsírsavak: 0.13
Rost: 1.25
Fehérje: 2.5
Só: 0
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Értékelés
Értékelések megtekintése
Kedvencekhez adom
Alapanyagok
 • 1
  kg
  Sütőtök (általános)
Elkészítés

Elkészítés a megadott link alatt

Tököt sütni pont olyan egyszerű mint az 1x1. Én a magam részéről a hosszúkás amerikai sütőtököt részesítem előnyben, és így olyat szoktam venni. De valójában teljesen mindegy, hogy milyen típusú sütőtököt veszünk az elv ugyanaz. Ezt a hosszúkás sütőtököt kettévágom, a benne lévő magot kiszedem a magházból, majd sütőpapírra elhelyezem egy tepsiben. 180 °-on alufóliával lefedve sütöm kb. 1-1,5 h-ig, addig amíg megpuhul, ill amíg a magház belsejében levet nem enged. Ekkor leveszem róla az alufóliát, és kiskanállal elkenem a sütőtökön a levet, hogy szépen rá karamellizálódjon. Amikor az is fényesre rá sült, készen van és hidegen fogyasztható. Amennyiben valaki édesebben szereti, akkor akár kiskanál mézet is lehet kenni az utolsó fázisban rá, és az fog rá sülni, ettől még édesebb lesz.

Mi 4-en szoktuk enni, így most ennyi főre szamoltam a tápanyag értéket, de ez annyira kevés, hogy ha valaki egymagában megeszi az sem baj.